Ze zeggen wel eens dat je het gemiddelde bent van de 5 personen waar je het meest mee omgaat. Nou, wees dan zeer kieskeurig met wie jij dus je tijd spendeert! Om verder te komen in zowel het ondernemen als in je privé leven, heb je een dream team nodig.  ‘Like-minded’ partners, die je vooruit helpen, positief inspireren, vertrouwen geven en waarbij ieders expertise elkaar aanvult. 

Kenmerken van partners

Ik werk met vaste partners, zoals grafische freelancers, fotografen, tekst schrijvers, etc. Wat ik het allerbelangrijkste vind in partnerschap? Kwaliteit, loyaliteit, betrouwbaarheid en like-minded. Ik werk graag met mensen waarmee je een lange termijn relatie aan gaat. Ik heb altijd talenten, stagiaires en partners naar een hoger niveau proberen te brengen en deel dan ook graag mijn kennis en ervaring. Dit maakt de samenwerking uiteindelijk alleen maar sterker. Ik probeer, wanneer mogelijk, mijn partners te promoten en zoveel mogelijk voor ze te doen. Ook maken we elkaar beter en is er altijd ruimte voor kritische noten.
Like-minded is een heel belangrijk aspect! De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat er veel mensen zijn die enkel komen ‘halen’, daar pas ik tegenwoordig meteen voor en ben ik heel duidelijk in. Mijn tijd is zeer kostbaar en ik spendeer het liefst zo goed mogelijk. Dit was en is mijn grootste valkuil.
De werkwijze, de toewijding en werk ethiek zijn zeer essentieel, daar moet je met elkaar op een level zitten! Ik sta volledig achter mijn partners en twijfel geen moment aan hun kwaliteiten. Je moet blind op ze kunnen vertrouwen en ik ga door het vuur voor hen. ?

Hoe vind je nu jouw dreamteam?

Dat gaat met vallen en opstaan. In Hospitality heb ik altijd het volgende geleerd: delen is vermenigvuldigen en geven is ontvangen, maar dat geldt niet altijd in ondernemerschap! Er zijn partners in het verleden geweest die misbruik hebben gemaakt van mijn kennis, goedheid en vertrouwen. Helemaal niet erg, ik heb zelf niet de juiste grenzen gesteld en ik was er zelf verantwoordelijk voor. Maar het zegt uiteindelijk meer over hen dan over jou. Dit zijn waardevolle lessen die jou alleen maar helpen om verder te komen om jouw ideale partner(s) te vinden. Ik ben blij dat ik deze lessen in de eerste twee jaren van mijn ondernemerschap heb mogen leren. Daardoor wist ik heel snel wat ik zocht in een partner, wat zou matchen bij mij als persoon, maar ook passend bij mijn basis principes betreft ondernemerschap.

Dus mijn advies is vooral :

Ever tried, ever failed. No matter, try again. Fail again, fail better.