De beauty- en skincarebranche is booming! Steeds meer vrouwen starten een eigen salon en instituut, gaan aan de slag met de inrichting, schaffen de apparaten aan, volgen allerlei opleidingen, dan doen ze de deuren open en verwachten ze meteen klanten. Maar helaas…. de realiteit blijkt dan toch iets anders.

Waar gaat het mis? Ik hoor vaak dat ze niet hebben nagedacht over hun visie, doelen, aanbod of ideale klant. ‘Ik heb geen idee waar ik over 5 jaar wil staan, wat ik wil uitstralen en ik wil graag jong en oud aantrekken.’ Daar gaat het al mis. Je hebt dus een salon, instituut of kliniek geopend zonder plan? 

De uitdaging is gigantisch groot. Je gaat waarschijnlijk kortingsacties aanbieden om klanten aan te trekken. Het enthousiasme verdwijnt, de stress slaat toe en je vraagt je zelf af: Ben ik wel goed genoeg? Je volgt nog een training hier en een training daar. Maar als je geen fundament hebt, niemand weet van je bestaan en je hebt geen duidelijke richting in jouw business, behaal je ook geen resultaten.

Zorg dat je goed en bewust nadenkt en onderzoekt hoe je je salon, kliniek en instituut in de markt gaat zetten, denk over jouw positionering na en word een kei in je marketing!