ARTIKEL 1. DEFINITIES
De Opdrachtgever/Klant = Koning.
Service. Vanzelfsprekend.
Specialisme. Onze corebusiness.
Verfrissend. En een beetje anders.
Met `de leverancier ́ wordt bedoeld: The Marketing Factory, gevestigd te Maastricht en geregistreerd bij de Kamer van Koophandel.
Met `de opdrachtgever ́ wordt bedoeld de zakelijke klant die (mede) een product of dienst afneemt van The Marketing Factory, of de intentie heeft dit te doen.
Met ‘zakelijke klant’wordt bedoeld iedere natuurlijk – en/of rechtspersoon, die staat ingeschreven bij het handelsregister van de Kamer van Koophandel of enig ander handelsregister en die handelend in de uitoefening van beroep of bedrijf een overeenkomst met de leverancier aangaat dan wel aan wie aan de leverancier een aanbieding doet.
Overeenkomst of opdracht: onder overeenkomst of opdracht wordt verstaan de overeenkomst in de zin van artikel 7:400 Burgerlijk Wetboek waarbij de leverancier zich jegens de opdrachtgever verplicht tot het verrichten van bepaalde diensten. De werking van de artikelen 7:404 en 7:407 lid 2 Burgerlijk Wetboek wordt uitgesloten.
ARTIKEL 2. IDENTITEIT VAN DE ONDERNEMER
ARTIKEL 6. OPDRACHTEN
Indien opdrachtgever de gegeven opdracht geheel of gedeeltelijk annuleert, is opdrachtgever gehouden aan aan ons alle met
het oog op de uitvoering van de opdracht gemaakte kosten te vergoeden. Dit is niet mogelijk bij het adviesprogramma of online training: Van een business naar een merk. Zie artikel 15 en 16 hiervoor.
Annulering dient steeds schriftelijk te geschieden.
Buiten de door ons gemaakte kosten zal bij gehele of gedeeltelijke annulering van de opdracht door opdrachtgever tevens verschuldigd zijn een vergoeding wegens winstderving en overige uit de annulering voor ons voortvloeiende schade. Dit is tenminste 50 % van het gehele project
ARTIKEL 14. DEELNAME AAN ADVIESPROGRAMMA’S OF TRAININGEN
1 TMF biedt een advies programma : Van Business naar een Merk.
2 Je kunt zowel als als particulier als bedrijf deelnemen aan het programma.
3 Tijdens programma’s krijg je een werkboek en bijhorende video(s). Daarnaast helpt Kim bij de uitvoer van de opdrachten.
4 TMF kan niet garanderen dat het volgen van TMF programma’s ervoor zorgen dat je succesvolle veranderingen ondergaat daar dit sterk afhankelijk is van het zelf toepassen van de aangereikte coaching. Wel zal Kim zich, inspannen om alle handvatten te bieden om met succes haar programma’s te volgen en af te ronden. TMF adviseert alle deelnemers voldoende tijd te reserveren om de theorie te bestuderen en de opdrachten te maken om optimaal resultaat te bereiken.
ARTIKEL 15 BETALING ADVIESPROGRAMMA’S
1 Betaling is altijd in één keer via waarbij je kan betalen via bankoverschrijving.
2 De leverancier kan derhalve in het geval het downloaden van de digitale inhoud is gestart of ingelogd is vis TMF Academy, de overeenkomst niet meer ontbinden.
3 Bij het Adviestraject heeft de leverancier een bedenktermijn van 14 dagen. Na dit termijn is het niet meer mogelijk om deelname aan een TMF programma te annuleren en ben je verplicht om het volledige deelnemersgeld te betalen. Je komt hiermee expliciet overeen dat artikel 7:408 lid 1 van BW niet van toepassing is en dat tussentijdse opzegging niet mogelijk is.
Het auteursrecht van door ons ontworpen c.q. tot stand gebrachte schetsen, tekeningen, illustraties, websites, logo’s, huisstijlen, geschriften, foto’s/dia’s en andere boodschapdragers blijft te allen tijde bij ons berusten, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen.
1 Alle uit de opdracht voortkomende rechten van intellectuele eigendom waaronder het octrooirecht, merkrecht, tekening of modelrecht en auteursrecht op de resultaten uit de opdracht komen toe aan de ontwerper. Voor zover een dergelijk recht slechts verkregen kan worden door een depot of registratie, is uitsluitend de ontwerper daartoe bevoegd, tenzij anders overeengekomen.
2 Partijen kunnen overeenkomen dat de in het eerste lid bedoelde rechten geheel of gedeeltelijk aan de opdrachtgever worden overgedragen. Deze overdracht en de eventuele voorwaarden waaronder de overdracht plaatsvindt worden altijd schriftelijk vastgelegd. Tot het moment van overdracht wordt een gebruiksrecht verstrekt.
3 De ontwerper heeft te allen tijden het recht om zijn/haar naam op, bij, of in publiciteit rondom het resultaat van de opdracht op de voor dat resultaat gebruikelijke wijze te (laten) vermelden of verwijderen. Het is de opdrachtgever niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van de ontwerper het resultaat zonder vermelding van de naam van de ontwerper openbaar te maken of te verveelvoudigen.
4 Tenzij anders overeengekomen, blijven de in het kader van de opdracht door de ontwerper
tot stand gebrachte (originelen van de) resultaten (zoals ontwerpen, ontwerpschetsen, websites, logo, huisstijlen, concepten, adviezen, rapporten, begrotingen, ramingen, bestekken, werktekeningen, illustraties, foto’s, prototypes, maquettes, mallen, prototypes, (deel)producten, films, (audio en video)presentaties, broncodes en andere materialen of (elektronische) bestanden e.d.) eigendom van de ontwerper, ongeacht of deze aan de opdrachtgever of aan derden ter beschikking zijn gesteld.
5 Na het voltooien van de opdracht hebben noch de opdrachtgever noch de ontwerper jegens elkaar een bewaarplicht met betrekking tot de gebruikte materialen en gegevens, tenzij anders overeengekomen.
ARTIKEL 17. GEBRUIK VAN RESULTAAT
1 Wanneer de opdrachtgever volledig voldoet aan zijn verplichtingen ingevolge de overeen komst met de ontwerper, verkrijgt hij het recht tot gebruik van het resultaat van de opdracht overeenkomstig de overeengekomen bestemming. Zijn er over de bestemming geen afspraken gemaakt, dan blijft het gebruiksrecht beperkt tot dat gebruik, waarvoor de opdracht (kennelijk) is verstrekt. Het recht op gebruik is exclusief, tenzij uit de aard van de overeenkomst anders voort vloeit of anders overeengekomen.
2 Wanneer het resultaat mede betrekking heeft op werken waarop rechten van derden op rusten, maken partijen aanvullende afspraken hoe het gebruik van deze werken zal worden geregeld.
3 Opdrachtgever heeft zonder schriftelijke toestemming niet het recht om het resultaat van de opdracht aan te passen, ruimer of op andere wijze te (her)gebruiken of uit te voeren dan is overeengekomen, of om dit door de derden te laten doen. De ontwerper kan aan deze toestemming voorwaarden verbinden, waaronder het betalen van een billijke vergoeding.
4 In geval van niet overeengekomen ruimer of ander gebruik, hieronder ook begrepen wijziging, verminking of aantasting van het voorlopige of definitieve resultaat, heeft de ontwerper recht op een vergoeding wegens inbreuk op zijn/haar rechten van tenminste drie maal het overeengekomen honorarium, althans een vergoeding die in redelijkheid en billijkheid in verhouding staat tot de gepleegde inbreuk, zonder overigens enig ander recht te verliezen.
5 Het is de opdrachtgever niet (langer) toegestaan de ter beschikking gestelde resultaten te gebruiken en elk in het kader van de opdracht aan de opdrachtgever verstrekt recht tot gebruik komt te vervallen, tenzij de gevolgen daarvan in strijd zijn met de redelijkheid en billijkheid:
a. vanaf het moment dat de opdrachtgever zijn (betalings)verplichtingen uit hoofde van de overeenkomst niet of niet volledig nakomt of anderszins in gebreke is; b. indien de opdracht voortijdig wordt beëindigd om redenen genoemd in artikel 8.1 van deze Algemene Voorwaarden;
c. ingeval van faillissement van de opdrachtgever, tenzij de desbetreffende rechten overeenkomstig artikel 14.2 van de deze Algemene Voorwaarden aan de opdrachtgever zijn overgedragen.
6 De ontwerper heeft met inachtneming van de belangen van de opdrachtgever, de vrijheid om de resultaten te gebruiken voor eigen publiciteit, verwerving van opdrachten, promotie, waaronder begrepen wedstrijden en tentoonstellingen e.d., en om deze in bruikleen te krijgen, wanneer het om fysieke resultaten gaat.